O kuhinji

Gastronomska oaza smještena u neposrednoj blizini Lidl-a Donje Svetice 46c. Svojim gastronomskim iskustvom koji je duži od 15 godina, svakom gostu ponudit ćemo najbolje od tradicionalnih jela! Izazov nam je ugostiti Vas i ponuditi Vam sve gastronomske delicije naše gastro kuhinje. Okruženje našeg gastro prostora izuzetno je ugodno, što će Vam ostaviti dojam lagode dok uživate u jelima naše kuhinje.

Bez obzira želite li brzo okrepljenje ili imate vremena uživati u hrvatskim i internacionalnim specijalitetima, restoran Kuhinja predodređen je za zanimljiva gurmanska iskustva. Ovaj restoran je postao omiljeno mjesto ljudi svih profesionalnih profila koji vole jesti raznoliko, ili uživati u laganim domaćim zakuskama uz čašu dobrog vina u ugodnom ambijentu. Kao što ima zvučno i lako pamtljivo ime, u centralnom mjestu restorana nalazi se velika otvorena kuhinja pa je spravljanje ukusnih jela u ovom restoranu i svojevrsna atrakcija. Gosti ovdje dolaze preko dana na poslovne ručkove, ili navečer u opuštenijoj atmosferi, pogotovo petkom i subotom kada u Kuhinji često i zasviraju tamburaši.

“Bez svježih namirnica, ljubavi prema kuhanju i pozitivne energije nema dobrog jela”, životni je moto vlasnika restorana Nikice Perića. Zato restoran Kuhinja svakodnevno nudi ponudu dnevnih jela ovisno o svježim namirnicama, a na svakom dnevnom jelovniku gosti mogu pročitati i novu mudru izreku. “Vaš je um poput vrta. Brižno ga njegujte pozitivnim, ohrabrujućim i dobrim silama”, pročitali smo misao dana prije nego što smo naručili hranu.

A naručiti se može mnogo toga. Najbolje je startati izborom hladnih narezaka jer se pršuti, kobasice i sirevi posebno rade za ovaj restoran u suradnji s pršutanom “Voštane”. Nakon velikog izbora domaćih, nimalo konfekcijskih juha, najtraženija su predjela slavonska šunka u bijelom vinu sa žgancima, ili hobotnica pohana u pivskom tijestu s toplom rikulom i krumpirom.

Ljubiteljima morske hrane prijat će file brancina koji može biti poslužen s ovčjim sirom i rikolom, ili s pečenim maslinama i palentom. Sve se može lijepo zaokružiti desertom, a u Kuhinji se mogu pohvaliti da izrađuju vlastiti Ferrero Rocher, ili ukusnu tortu od sira. U “Kuhinji” je običaj i prirediti gurmanska događanja koja slave kuhinje različitih podneblja. Nakon što su održani “Dani Dalmacije”, “Dani Istre”, Dani Meksika” i “Dani Italije”, za desetak dana na redu je upoznavanje i gastronomije Argentine, pa će tom prilikom i interijer restorana biti tematski uređen.